Nieuws- en parkberichten

Nieuws10 juni 2016 Dag van de Logistiek 24 septem...

Dag van de Logistiek 24 september

Namens Stichting Oog voor Logistiek het volgende bericht:

Op zaterdag 24 september 2016 organiseert Stichting Oog voor Logistiek (dat deel uitmaakt van Logistiek Midden Brabant) opnieuw de Dag van de Logistiek en graag willen wij (weer) met u de logistiek in de Midden-Langstraat stevig op de kaart te zetten. Natuurlijk is ons doel het imago van de logistiek versterken, jongeren bereiken voor de toekomst en dit jaar willen wij ons extra focussen op;

· Vacature promotie (denk aan concrete vacature maar ook aan instroom bevorderen, omscholing) Laat dus zien wat jij kan bieden want zo kunnen wij laten zien wat logistiek te bieden heeft!
· Netwerk van de logistieke branche

Na een 3-tal succesvolle jaren zal ook dit jaar de vraag zijn om interactie aan te bieden. Laat mensen de logistiek beleven en voelen.

Natuurlijk kunnen wij meedenken over een actieve invulling op deze dag. Denk aan een springkussen of laat mensen iets raden en geef een prijsje weg, kortom actie.

Dit jaar zal vooral de focus zijn om een Kennisplein te creëren. Onderwijs (ROC Tilburg, NHTV, De Overlaat etc.) en bedrijven laten hier zien wat voor opleidingen maar ook vacatures er zijn in de logistiek. De scholen zullen actief jongeren werven voor deze dag. Het Kennisplein wordt mede mogelijk gemaakt door Logistiek Midden Brabant.

Kortom het is een dag waar wij met zijn allen moeten samenwerken en ons moeten laten zien voor de toekomst van logistiek!

Mogen wij rekenen op uw aanwezigheid?

Meldt u dan vóór maandag 11 juli a.s. aan. Er zijn verschillende mogelijkheden om mee te doen deze dag, zoals; actief, passief en als sponsor. Hier treft u de sponsorpakketten en meer informatie aan over mogelijke invullingen voor de Dag van de Logistiek.

Dit inschrijfformulier kunt u sturen naar: aanmelden@oogvoorlogistiek.com

Parkbericht26 april 2016 Opstap naar werken.nl


“Opstap naar werken.nl” is op dit moment een samenwerkingsproject van het Waalwijks Bedrijven Platform (WBP) en de scholen voor voortgezet middelbaar beroepsonderwijs (VMBO) en Praktijkonderwijs (PrO) in Waalwijk.
In het belang van de leerlingen en van het bedrijfsleven uit deze regio willen we onderzoeken of uitbreiding naar Loon op Zand en Heusden tot de mogelijkheden behoort.


De aanleiding
In maart 2008 heeft het WBP het initiatief genomen om scholen en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Enerzijds weten scholen en leerlingen te weinig van de in Waalwijk aanwezige beroepsmogelijkheden, anderzijds weten de ondernemers te weinig over de in Waalwijk aangeboden opleidingsmogelijkheden. Een deel van de leerlingen gaat na het VMBO en PrO elders in Brabant een vervolgopleiding volgen waarna de kans groot is dat de afgestudeerden daarna buiten Waalwijk een baan vinden. Zij gaan daarmee voor Waalwijk verloren en dat terwijl de vraag naar gekwalificeerde medewerkers, ondanks de crisis, blijft bestaan.
Eén van de bijeenkomsten van bedrijfsleven en onderwijs heeft geleid tot een initiatief om leerlingen nader kennis te laten maken met een brede doorsnede van de in Waalwijk aanwezige beroepsmogelijkheden. Dit project is gedoopt “Opstap naar werken” en kent inmiddels vele uitstekend verlopen edities.
Ook de gemeente Waalwijk is er alles aan gelegen om tot een verdere samenwerking van bedrijfsleven en onderwijs te komen. Zij participeert op meerdere manieren actief in dit initiatief.

 

Hoe verloopt de dag?
Op een dag, meestal in, maart gaan 550 leerlingen uit het tweede leerjaar van het VMBO en de derde leerjaar van het Praktijkonderwijs kennismaken met 55 bedrijven en organisaties van de meest verschillende bedrijfstakken in Waalwijk. Het gaat om leerlingen van Scholengemeenschap de Overlaat, de Walewyc, het Willem van Oranje College en MET Praktijkonderwijs Waalwijk. Al deze leerlingen staan voor de keuze van een opleidingssector en/of stage en het is de bedoeling dat de bedrijfsoriëntatiedag hen daarbij helpt.

Voor de 9e keer op een rij hebben alle bedrijven en organisaties hun medewerking toegezegd om op één ochtend drie maal een groepje leerlingen te ontvangen en kennis te laten maken. Het gaat hierbij om een grote diversiteit aan bedrijven en organisaties. Van de autobranche tot de voedselindustrie en van veiligheidssector tot de horeca en de gezondheidszorg. Deze editie staat de logistieke sector centraal.

Speciaal voor dit project wordt de website aangepast met daarop alle relevante informatie over het project, de deelnemende bedrijven, organisaties en scholen. Na afloop van de bedrijfsoriëntatiedag worden ook de door de leerlingen gemaakte verslagen op deze voor iedereen toegankelijke website geplaatst, natuurlijk mét foto’s: http://www.opstapnaarwerken.nl

 

Wat willen we bereiken
• Leerlingen (en hun ouders) een beter beeld geven van de sectoren en de beroepsmogelijkheden.

• Waalwijkse bedrijven in staat stellen zich voor te stellen en daarmee uiteindelijk de werkgelegenheid binnen onze gemeente verder uitbreiden.

 

Dagindeling
Op 1 maart 2016 starten wij vanaf 8.30 uur met de ontvangst van alle leerlingen in het stadhuis. In afwachting van het startschot wordt muziek gespeeld. Om 8.45 uur geven we het vertreksignaal. Vanaf 8.55 tot 12.30 uur gaan alle leerlingen, onder begeleiding, naar de verschillende bedrijven in Waalwijk.

 

Veiligheid voorop
Voor de veiligheid dragen alle leerlingen een oranje hesje en fietsen, met begeleiding, in kleine groepjes. Op twee kritieke punten in de route ondersteunt de stadswacht en ook de politie is op de hoogte. Verder hopen we met dit bericht te bereiken dat iedereen die dag alert is.


Onderzoeksvraag
Is het bedrijfsleven en zijn de gemeentebesturen in Loon op Zand en Heusden geïnteresseerd in het (mede-) organiseren van een dag zoals hierboven beschreven?

 

Bent u geinteresseerd in het (mede-) organiseren van een dag, zoals hierboven omschreven? Laat het ons weten door te mailen naar: mb@solarisparkmanagement.nl 

Nieuws19 april 2016 Versterking team Solaris Parkm...


Versterking team Solaris Parkmanagement

Het team van Solaris Parkmanagement wordt vanaf 11 april 2016 versterkt met de aanstelling van Gabrielle van Veldhoven.

Gabrielle zal in haar functie inzetbaar zijn voor administratieve en organisatorische ondersteuning voor de parkmanagers.

Zij heeft de afgelopen jaren werkervaring opgedaan op diverse gebieden en ziet haar werkzaamheden bij Solaris Parkmanagement als een nieuwe uitdaging die tevens goed aansluit bij haar opleiding Praktijkdiploma Boekhouden die zij spoedig hoopt af te ronden.

Wij wensen Gabrielle veel succes in haar nieuwe functie!

Gabrielle is te bereiken via mail: gvv@solarisparkmanagement.nl

 

Nieuws12 april 2016 Bezoek Commissaris van de Koni...


Bezoek Commissaris van de Koning aan Van Gastel Shoes 14 april 2016

Donderdag a.s. (14 april 2016) bezoekt de Commissaris van de Koning Van Gastel Shoes.

Onderstaand het programma.

Programma

14:45u Ontvangst en bedrijfspresentatie door de heer Marcel van Gastel
15:00u Afdeling styling met presentatie brandmanager Wieske Leenaarts
15:10u Rondleiding
15:15u Uitleg pasvorm en schoentechniek.
15:25u Presentatie marketing door Fabian Slosse onder genot van een drankje.
15:30u Afsluiting

Van Gastel Shoes - Specialist in kinder- en damesschoenen

Met een historie van meer dan 150 jaar heeft Van Gastel Shoes inmiddels zijn sporen wel verdiend binnen de schoenindustrie. 
Onder onze paraplu zijn drie toonaangevende kinderschoenenmerken vertegenwoordigd; Twins & Trackstyle, Braqeez en BunniesJR.
Naast deze 3 paradepaardjes ontwikkelen we onder Universal Footwear Group, met een enorme dosis passie, private label collecties én hebben we in 2015 ons eerste damesmerk est1842 gelanceerd.

De passie en de traditionele waarden die belangrijk zijn binnen ons bedrijf zorgen ervoor dat we blijven innoveren. Daarnaast is ons ondernemerschap gebaseerd op vertrouwen, loyaliteit en het vormen van hechte partnerships. Aangezien we al van oudsher een zeevaart en handelsnatie zijn kunnen we niet anders dan de wereld als onze markt zien. Grenzen zijn vervaagd en met ons kantoor in Hong Kong kunnen we wereldwijde distributie mogelijk maken.

Ruim 150 jaar geleden richtte Pieter Wijdemans in Kaatsheuvel zijn eerste schoenfabriek op. Niemand had toen kunnen vermoeden dat Van Gastel Shoes zou uitgroeien tot een toonaangevende producent en marktleider van Nederland in kinderschoenen. Door een overname van een dochter in de familie en het aantrouwen van haar man, Van Gastel, floreert het bedrijf onder deze naam. Met al 5 generaties ervaring en expertise op het gebied van design, comfort en duurzaamheid.

Van Gastel Shoes ontwerpt en produceert zowel eigen merken als private label collecties. Onze kwalitatieve kinder- en damesschoenen kenmerken zich door het gebruik van goede materialen en een uitstekende pasvorm. Veel know-how zit in de leesten die optimaal loopcomfort en een gezonde ontwikkeling van de kwetsbare kindervoet moeten garanderen.Ieder seizoen ontwerpen onze designers compleet nieuwe collecties, een zomer en een winter collectie. Met behulp van de meest moderne design computers en industriële software worden schetsen omgezet naar werktekeningen voor samples. De designers begeleiden zelf de productie van nieuwe collecties in diverse fabrieken in het verre oosten. De samples worden altijd doorgepast in Nederland waar nog een uitvoerige kwaliteitscontrole plaatsvind door onze specialisten.

Bron: Van Gastel Shoes

Nieuws16 maart 2016 Ontwerpbestemmingsplan “B...

Ontwerpbestemmingsplan “Bedrijvenpark Kaatsheuvel”.

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Bedrijvenpark Kaatsheuvel” (NL.IMRO.0809.bedrparkKH-ON01) voor iedereen ter inzage ligt.


Dit plan betreft grotendeels een actualisatie van de nu geldende bestemmingsplannen voor het bestaande bedrijvenpark Kaatsheuvel (voorheen: bedrijventerrein De Kets). 


Bestemmingsplan inzien
U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien. Dit geldt ook voor de stukken die daar bij horen. U kunt dit doen van donderdag 24 maart 2016 tot en met woensdag 5 mei 2016. U kunt terecht bij de balie openbare ruimte in het Klavier, Anton Pieckplein1 in Kaatsheuvel. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0416-289111 of bij de receptie in het Klavier. Bekijk het plan ook via www.loonopzand.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.


Reactie geven
Iedereen kan binnen de genoemde periode een mondelinge of schriftelijke zienswijze geven op het plan. Stuur uw schriftelijke zienswijze naar:
De gemeenteraad van Loon op Zand
Postbus 7
5170 AA Kaatsheuvel.


Contact
Wilt u meer informatie of een mondelinge zienswijze geven? Neem dan contact op met B. Vorster van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0416-289 288, mob. 06-836 726 52 of e-mail b.vorster@loonopzand.nl.

 

Lees hier de volledige brief.

 

Bron: Publicatie 23 maart 2016 STAATSCOURANT, DUINKOERIER, EGB, SITE

Nieuws5 februari 2016 Gladheid en strooiroutes

Gladheid en strooiroutes


In de herfst en winter is de kans op gladde wegen weer aanwezig. Bij (dreigende) gladheid gaan de strooiwagens van de gemeente, volgens vaste routes, op pad.

 

Klik hier om de strooiroutes te bekijken.

 

Parkbericht11 januari 2016 Dit was 2015 - En dit is wat w...


Dit was 2015 - En dit is wat we met elkaar hebben bereikt!

Dit was 2015 - En dit is wat we met elkaar hebben bereikt!

Klik op de foto voor een overzicht!

Parkbericht25 november 2015 Geen toegang meer voor vrachtw...


Geen toegang meer voor vrachtwagens en autobussen Capelsestraat in Kaatsheuvel

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot het instellen van een gesloten verklaring voor autobussen en vrachtwagens in de Capelsestraat, tussen Belgiëstraat en de Zuidhollandsedijk, met uitzondering van aantoonbaar bestemmingsverkeer door plaatsing van de borden C07b van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. Dit heeft de gemeente bekend gemaakt in haar wekelijkse mededelingen.

Bezwaar
Wanneer u het niet eens bent met deze besluiten dan kunt u binnen 6 weken na publicatiedatum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand. Tegelijkertijd kunt u de President van de Arrondissementsrechtbank te Breda verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

 

Ter inzage
De volledige verkeersbesluiten liggen vanaf 25 november 2015 tot 6 januari 2016 ter inzage bij de balie Openbare Ruimte in Het Klavier.

 

Klik voor het hele artikel hier.

Nieuws14 oktober 2015 Groeiende interesse in bedrijv...

Groeiende interesse in bedrijvenpark Kets West

Klik hier voor het volledige artikel

 

bron: Brabants Dagblad

Parkbericht9 oktober 2015 Open dag nieuwbouw Hultermans ...


Open dag nieuwbouw Hultermans Elektro

KAATSHEUVEL – Hultermans Elektro was het eerste bedrijf dat grond kocht op het bedrijventerrein Kets-West II. Aan de Belgiëstraat is daar een ultramodern gebouw verrezen, uiteraard uitgerust met alle mogelijke moderne toepassingen, zoals domotica en zonne- panelen en daarnaast de normale bedrijfstoepassingen, zoals elektrische- en beveiligingsinstallatie (alarm, camera, toegangscontrole) en industriële automatisering. Op zaterdag 17 oktober kunt u dat met eigen ogen gaan zien, want dan houdt het bedrijf tussen 10.00 en 16.00 uur een open dag.

 

Bijzonder interessant – ook voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Want die dag kan er naast rondleidingen in het gebouw, zoals o.a. de presentatie- en opleidingsruimte ook gesnuffeld worden in de Techniek Experience bus. Deze zit bomvol interactieve zaken om techniek in het zonnetje te zetten, ideaal om te ontdekken hoe fascinerend techniek is en welke uitermate belangrijke rol deze speelt in ons dagelijks leven. En daarnaast dat werken in de techniek de jeugd van tegenwoordig een mooie toekomst biedt.

 

Ook presenteren verschillende leveranciers zich op deze dag. En kunt u een blik werpen op het dak, dat helemaal vol ligt met zonnepanelen. Techniek én duurzaamheid: het past bij Hultermans Elektrotechniek.

 

Het is overigens drie dagen feest. Op donderdag 15 oktober wordt er afgetrapt met een avond van de leden van de Kaatsheuvelse Ondernemers Sociëteit. Op vrijdag 16 oktober zal burgemeester Wim Luijendijk de officiële opening van het nieuwe pand verrichten in het bijzijn van genodigden. Op zaterdag 17 oktober is er een open dag van 10.00 tot 16.00 uur waar iedereen welkom is.

 

Hultermans Elektro - Belgiëstraat 21 – Kaatsheuvel - 0416 280 763 – www.hultermans-elektro.nl

 

Hultermans Elektro heeft een ultramodern gebouw betrokken op De Kets West II.

Bron: Kees Klijn (de Waalwijker)


Bericht 11 tot 20
« Vorige  1 2 3 4 5  Volgende »